AHPCC are urmatoarele obiective:
Formarea de consilieri psihologici, psihoterapeuti si psihologi clinicieni se desfasoara in acord cu normele impuse de Colegiul Psihologilor din România, precum si de EAP (Asociatia Europeana de Psihoterapie). In cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala se organizeaza cursuri de formare si dezvoltare persoanala pentru viitorii consilieri psihologici, psihologi clinicieni si psihoterapeuti specializati in hipnoterapie si psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Formarea de baza in hipnoterapie si psihoterapie cognitiv-comportamentala, in consiliere psihologica cognitiv-comportamentala si in psihologie clinica include si formarea in cadrul masterului de PSIHOTERAPII COGNITIV-COMPORTAMENTALE de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Titu Maiorescu. Acest tip de cursuri este destinat absolventilor cu studii superioare (cu precadere psihologice si medicale), tuturor celor care manifesta dorinta de a se forma in practica consilierii psihologice cognitiv-comportamentale, a hipnozei clinice si ericksoniene, a hipnoterapiei si psihoterapiei cognitiv-comportamentale.
Programele formative de baza, precum si cele de formare profesionala continua realizate in cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala isi propun sa asigure baza de cunostinte necesare practicarii in bune conditii a acestor psihoterapii, conform programelor in curs de la institutele de formare similare din strainatate.
De asemenea, se creeaza un cadrul institutional pentru colaborarea cu diverse Asociatii de Psihoterapie occidentale care vor fi invitate sa participe in cadrul unor module de formare intensiva. Ca scop practic, aceste programe formative organizate in cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala vor permite obtinerea abilitatilor teoretice si practice pentru acreditarea nationala si internationala ca psiholog clinician, consilier psihologic si psihoterapeut in specializarile hipnoterapie si psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala organizeaza noi grupuri de supervizare profesionala în psihologie clinica, consiliere psihologica si psihoterapie cognitiv-comportamentala. Supervizarea profesionala se adreseaza celor care si-au obtinut atestatul de libera practica in psihologie clinica, consiliere psihologica cognitiv-comportamentala si psihoterapie cognitiv-comportamentala si doresc trecerea la treapta de psiholog clinician/consilier psihologic/psihoterapeut practicant autonom în orientarea cognitiv-comportamentala.
AHPCC organizeaza noi grupuri de dezvoltare personala in consiliere psihologica si psihoterapie cognitiv-comportamentala. (Incepand cu luna Ianuarie 2024 ).
psiholog principal – psihologie clinica, consiliere psihologica si psihoterapie cognitiv-comportamentala si hipnoterapie
formator si supervizor in Psihologie clinica, Consiliere psihologica cognitiv-comportamentala, Psihoterapie cognitiv-comportamentala si hipnoterapie, Interventii psihoterapeutice de scurta durata.